Ons team

Hallo, 

Mijn naam is Dirk de Jong en getrouwd met Caroline. Vanuit mijn agrarische achtergrond zijn we in 2018 op het akkerbouw bedrijf in Dordrecht terechtgekomen.  Door ervaring van mijn vrouw in het speciaal onderwijs en ons enthousiasme om aan kinderen met een beperking hulp te bieden, zijn we in 2019 met zorgboerderij Nieuwe Beer gestart op het bedrijf. Op onze zorgboerderij bieden we dagbesteding en buitengewoon onderwijs.  
Als hoofdverantwoordelijke van de zorgboerderij is het mijn uitdaging om alles optimaal te laten verlopen. Het geeft mij energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan die de kwaliteit van de zorg verbeterd. Regelmatig ben ik aan het werk met de kinderen en mogen ze helpen met klussen op de boerderij. Het geeft voldoening om samen met ons team te bouwen aan de toekomst van de kinderen in de maatschappij. Om zo ons steentje bij te dragen in hun ontwikkeling.  
We hopen dat God ons de kracht en wijsheid wil geven om dit werk te blijven doen.  

Boer Dirk  

In 2019 zijn mijn man Dirk en ik begonnen met een nieuwe uitdaging, het opstarten van Zorgboerderij Nieuwe Beer. Sindsdien werk ik twee dagen per week als begeleider op de zorgboerderij. Daarnaast ben ik op de achtergrond bezig met het administratieve werk. Doordat wij op de boerderij wonen zal je mij regelmatig even zien. Ik geniet ervan om met de kinderen bezig te zijn. Het is prachtig om te zien hoe kinderen opbloeien op de boerderij. De rustige omgeving en het buiten bezig zijn doet veel kinderen goed. Daarnaast is het mooi om te zien hoe de rust en structuur de kinderen weer tot leren kan brengen. Op sociaal-emotioneel gebied, maar ook op cognitief gebied. Voordat wij de begonnen met de zorgboerderij was ik werkzaam op het speciaal basisonderwijs. Hiervoor heb ik de PABO gevolgd. Daarna heb ik een eenjarige opleiding tot kindercoach gevolgd. Momenteel ben ik bezig met het afstuderen op toegepaste kinderpsychologie en -pedagogiek.  

Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn in onze zorgboerderij, neem dan gerust contact op!

Hoi!
Wat leukt dat je een kijkje neemt op onze website. Ik ben Joëlle Hoogendijk, tweeëntwintig jaar oud en zorgbegeleider op de leukste zorgboerderij van Dordrecht en omstreken. Al een aantal jaren werk ik met veel plezier op zorgboerderij Nieuwe Beer. Hier ben ik vier tot vijf dagen in de week te vinden om te genieten van en met onze cliënten. Ik sta twee dagen in de week op de BGO (school) groep en twee dagen in de week op de dagbestedingsgroepen. Hiernaast hou ik mij bezig met een stukje administratie.  Het is prachtig om te zien hoe de cliënten leren en ontwikkelen. Dit doen we samen. Samen met elkaar, samen met de dieren. We zorgen met elkaar voor de dieren, doen klusjes in en rond de boerderij, doen leerzame spelletjes en maken een hoop plezier. En weet je wat het leukste is? Ondertussen leren wij heel veel over hoe we op een fijne manier met elkaar om kunnen gaan, over emoties, gevoelens en nog veel meer! In het verleden heb ik verschillende opleidingen gevolgd: gespecialiseerd pedagogisch medewerker (MBO-4) en Jeugd- en gezinsprofessional (HBO). Hiernaast ben ik gecertificeerd om met Brain Blocks te werken. Zie ik jullie snel? Tot dan!

Hoii! Ik ben Heleen de Jong, zeventien jaar oud en werk 3 dagen als begeleider op de dagbesteding. Dit doe ik met heel veel plezier omdat ik de combinatie kinderen en boerderij super leuk vind! Als ik de kinderen zie groeien doormiddel met de dieren en de andere kinderen geniet ik daar echt van.
1 dag in de week ga ik naar school en volg ik de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg.
Zie ik jullie snel?!
Fijn om mijzelf even voor te stellen! Mijn naam is Annelinde Cornet, eenentwintig jaar en werk sinds maart 2022 drie dagen per week op de dagbesteding van de zorgboerderij. In 2021 ben ik afgestudeerd als Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen en Agogisch medewerker GGZ. Op de boerderij geniet ik van de vrijheid waarin we met de kinderen kunnen werken. Zowel vrijheid op het gebied van omgeving, als vrijheid in het gebied van werkwijze en begeleiding. Elk kind is uniek en het is een prachtige uitdaging om elk kind te leren kennen en met collega’s te kunnen kijken hoe we het kind zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Ik vind het fijn om dit ook in samenwerking met ouders en/of andere betrokkenen te doen.
Ik vind het belangrijk dat de boerderij eerst een veilige en vetrouwde plek wordt voor het kind en dan eerste de eerste stap al gezet. Vanuit daar kunnen verder werken en kunnen er prachtige dingen opbloeien! Tot slot vind ik het mooi dat we vanuit de boerderij met de christelijke richtlijnen werken. We proberen de kinderen echt wat mee te geven over wie de Heere Jezus is en wat Hij gedaan heeft. Deze Bijbelse richtlijnen is een goede houvast, ook voor de kinderen, zowel op persoonlijk vlak, emotioneel vlak, als sociaal vlak. 
Ik zie er naar uit om u/jou te ontmoeten op de boerderij! 

Hallo! Wie die juf is met haar eigenwijze krullen? Ik ben Annemieke Kooiman, eenentwintig jaar oud en sinds juli (2023) zorgbegeleidster op zorgboerderij Nieuwe Beer. Ik werk met veel liefde en plezier als begeleidster op de dagbesteding. Ik ben hier vier tot vijf dagen in de week te vinden. Wat mij tot nu toe zo aanspreekt is dat elke dag weer anders is. Elke dag brengt andere uitdagingen met zich mee. Het contact met de kinderen vind ik erg leuk, hier geniet ik van. Ieder kind is uniek en daarbij past bij ieder kind een eigen begeleidingsstijl. Het is mooi om te zien hoe ieder kind leert en ontwikkeld op de boerderij. Wie weet, tot snel! 

Hallo, fijn dat u/jij geïnteresseerd bent!

Graag stel ik me voor. Mijn naam is Bart van Zwieten, ik ben 28 jaar oud en ik werk als leerkracht en als zorgbegeleider op Nieuwe Beer. Na jarenlang als docent in het Voortgezet Onderwijs gewerkt te hebben, wilde ik graag op een plek werken waar ik meer aandacht kon geven aan de ontwikkeling van het individuele kind. Dit is de kracht van de zorg op Nieuwe Beer. Als leerkracht geef ik drie dagen in de week (dit zijn tevens alle onderwijsdagen) les op het Buiten Gewoon Onderwijs. We hebben een kleine klas waarin we, naast de schoolvakken, heel gericht werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Als team bieden we de leerlingen duidelijkheid door samen te staan voor een eenduidige aanpak. Tegelijkertijd reflecteren we met elkaar voortdurend op wat de leerlingen nodig hebben en passen we zo nodig flexibel onze aanpak aan. Ik vind het ook heel waardevol om de leerlingen onderwijs te mogen geven vanuit de Bijbel. Dit komt tot uitdrukking in de dagopeningen en in de onderlinge gesprekken. Het is prachtig om te zien dat onze leerlingen na een periode op Nieuwe Beer weer in staat zijn om naar school terug te keren!

Twee dagen in de week werk ik als zorgbegeleider. Ik vind het mooi om te zien hoe de cliënten dwars door alle activiteiten heen bewust en onbewust ontwikkelen. Het werken in zo’n landelijke omgeving met zoveel dieren heeft een enorme meerwaarde. Zo heb ik meerdere keren gezien dat cliënten op een moeilijk moment tot rust kwamen, omdat ze voor een dier mochten zorgen. Tijdens het werk is er veel contact met cliënten, ouders en collega’s. Ik waardeer de openheid en de goede sfeer die er hierbij is,  ik ervaar het als één grote familie. Ook op de dagbesteding is het mooi om te mogen werken vanuit de christelijke identiteit. De Bijbel leert ons onder andere hoe we onze naasten moeten liefhebben en zorg te geven aan hen die dat het meest nodig hebben. Het is mijn wens om dit op Nieuwe Beer in praktijk te brengen.

 

 

Beste lezer, wat leuk dat u deze pagina leest!                                                        Ik zal mij kort voorstellen: ik ben Marlijne Sommer en werk sinds augustus van het jaar 2022 op de zorgboerderij Nieuwe Beer en ben daar de eerste drie dagen van de week te vinden. Daarnaast volg ik de deeltijdopleiding Social Work aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik vind het interessant om theorie en praktijk aan elkaar te koppelen, hoe uiteenlopend ze soms ook zijn. Op de zorgboerderij zet ik mij in om in te spelen op de unieke zorgvragen die de kinderen ons stellen. Ik ben altijd benieuwd wat er speelt achter het gedrag dat het kind laat zien en geniet ervan als er (kleine) successen behaald worden. 

Voelt u zich vrij om bij vragen te mailen, groetjes van mij!

Hoi allemaal, Ik ben Henrieke de Heer en kom uit Polsbroek. Ik heb in 2021 de opleiding begeleider specifieke doelgroepen afgerond. Hierna heb ik 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Roemenië op een internaat met kinderen. En nu werk ik met veel plezier op de zorgboerderij Nieuwe Beer op dagbesteding en BGO als zorgbegeleider. Ik wil de kinderen graag een rustige veilige plek bieden op de zorgboerderij. Ik geniet ervan om samen te zorgen voor dieren en om de kinderen te zien ontwikkelen. Zie ik jou ook op de gezellige boerderij! We gaan er met elkaar iets leuks van maken!

Hallo, 

Mijn naam is Dirk de Jong en getrouwd met Caroline. Vanuit mijn agrarische achtergrond zijn we in 2018 op het akkerbouw bedrijf in Dordrecht terechtgekomen.  Door ervaring van mijn vrouw in het speciaal onderwijs en ons enthousiasme om aan kinderen met een beperking hulp te bieden, zijn we in 2019 met zorgboerderij Nieuwe Beer gestart op het bedrijf. Op onze zorgboerderij bieden we dagbesteding en buitengewoon onderwijs.  
Als hoofdverantwoordelijke van de zorgboerderij is het mijn uitdaging om alles optimaal te laten verlopen. Het geeft mij energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan die de kwaliteit van de zorg verbeterd. Regelmatig ben ik aan het werk met de kinderen en mogen ze helpen met klussen op de boerderij. Het geeft voldoening om samen met ons team te bouwen aan de toekomst van de kinderen in de maatschappij. Om zo ons steentje bij te dragen in hun ontwikkeling.  
We hopen dat God ons de kracht en wijsheid wil geven om dit werk te blijven doen.  

Boer Dirk  

In 2019 zijn mijn man Dirk en ik begonnen met een nieuwe uitdaging, het opstarten van Zorgboerderij Nieuwe Beer. Sindsdien werk ik twee dagen per week als begeleider op de zorgboerderij. Daarnaast ben ik op de achtergrond bezig met het administratieve werk. Doordat wij op de boerderij wonen zul je mij regelmatig even zien.  

Ik geniet ervan om met de kinderen bezig te zijn. Het is prachtig om te zien hoe kinderen opbloeien op de boerderij. De rustige omgeving en het buiten bezig zijn doet veel kinderen goed. Daarnaast is het mooi om te zien hoe de rust en structuur de kinderen weer tot leren kan brengen. Op sociaal-emotioneel gebied, maar ook op cognitief gebied.

Voordat wij de begonnen met de zorgboerderij was ik werkzaam op het speciaal basisonderwijs. Hiervoor heb ik de PABO gevolgd. Daarna heb ik een eenjarige opleiding tot kindercoach gevolgd. Momenteel ben ik bezig met het afstuderen op toegepaste kinderpsychologie en -pedagogiek.  

Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn in onze zorgboerderij, neem dan gerust contact op!

Hoi!
Wat leukt dat je een kijkje neemt op onze website. Ik ben Joëlle Hoogendijk, tweeëntwintig jaar oud en zorgbegeleider op de leukste zorgboerderij van Dordrecht en omstreken. Al een aantal jaren werk ik met veel plezier op zorgboerderij Nieuwe Beer. Hier ben ik vier tot vijf dagen in de week te vinden om te genieten van en met onze cliënten. Ik sta twee dagen in de week op de BGO (school) groep en twee dagen in de week op de dagbestedingsgroepen. Hiernaast hou ik mij bezig met een stukje administratie.  Het is prachtig om te zien hoe de cliënten leren en ontwikkelen. Dit doen we samen. Samen met elkaar, samen met de dieren. We zorgen met elkaar voor de dieren, doen klusjes in en rond de boerderij, doen leerzame spelletjes en maken een hoop plezier. En weet je wat het leukste is? Ondertussen leren wij heel veel over hoe we op een fijne manier met elkaar om kunnen gaan, over emoties, gevoelens en nog veel meer! In het verleden heb ik verschillende opleidingen gevolgd: gespecialiseerd pedagogisch medewerker (MBO-4) en Jeugd- en gezinsprofessional (HBO). Hiernaast ben ik gecertificeerd om met Brain Blocks te werken. Zie ik jullie snel? Tot dan!

Hallo,

Ik ben Heleen de Jong en ik ben 15 jaar. Ik woon in Brandwijk en zit  in het examenjaar Mavo op de Gomarus. In de vakanties en op zaterdag kun je me vinden op de ‘Nieuwe Beer’. Dan zorg ik ervoor dat  binnen alles schoongemaakt wordt. De werkzaamheden die ik dan doe, zijn onder andere opruimen, stofzuigen, dweilen en het sanitair schoonmaken. Ook vind ik het erg leuk om af en toe te helpen met het begeleiden van de kinderen.

Ik hoop hier nog lang met veel plezier te werken.

Groetjes,

Heleen

Fijn om mijzelf even voor te stellen! Mijn naam is Annelinde Cornet, eenentwintig jaar en werk sinds maart 2022 drie dagen per week op de dagbesteding van de zorgboerderij. In 2021 ben ik afgestudeerd als Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen en Agogisch medewerker GGZ. Op de boerderij geniet ik van de vrijheid waarin we met de kinderen kunnen werken. Zowel vrijheid op het gebied van omgeving, als vrijheid in het gebied van werkwijze en begeleiding. Elk kind is uniek en het is een prachtige uitdaging om elk kind te leren kennen en met collega’s te kunnen kijken hoe we het kind zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Ik vind het fijn om dit ook in samenwerking met ouders en/of andere betrokkenen te doen.
Ik vind het belangrijk dat de boerderij eerst een veilige en vetrouwde plek wordt voor het kind en dan eerste de eerste stap al gezet. Vanuit daar kunnen verder werken en kunnen er prachtige dingen opbloeien! Tot slot vind ik het mooi dat we vanuit de boerderij met de christelijke richtlijnen werken. We proberen de kinderen echt wat mee te geven over wie de Heere Jezus is en wat Hij gedaan heeft. Deze Bijbelse richtlijnen is een goede houvast, ook voor de kinderen, zowel op persoonlijk vlak, emotioneel vlak, als sociaal vlak. 
Ik zie er naar uit om u/jou te ontmoeten op de boerderij! 

Hallo! Wie die juf is met haar eigenwijze krullen? Ik ben Annemieke Kooiman, eenentwintig jaar oud en sinds juli (2023) zorgbegeleidster op zorgboerderij Nieuwe Beer. Ik werk met veel liefde en plezier als begeleidster op de dagbesteding. Ik ben hier vier tot vijf dagen in de week te vinden. Wat mij tot nu toe zo aanspreekt is dat elke dag weer anders is. Elke dag brengt andere uitdagingen met zich mee. Het contact met de kinderen vind ik erg leuk, hier geniet ik van. Ieder kind is uniek en daarbij past bij ieder kind een eigen begeleidingsstijl. Het is mooi om te zien hoe ieder kind leert en ontwikkeld op de boerderij. Wie weet, tot snel!