over ons

Midden in de polder, omringd door een wijds uitzicht, ben je welkom op de zorgboerderij van Dirk en Caroline; Zorgboerderij Nieuwe Beer. Hier bieden zij per 1 september dagbesteding en individuele begeleiding aan kinderen van 4 tot 14 jaar oud. Op de boerderij loopt een hond genaamd Snuf, een aantal konijnen, kippen en koeien. En binnenkort wordt de beestenboel uitgebreid met een jong poesje. De zorgboerderij beschikt over een aantal hectaren akkerbouw en er wordt nog een apart stukje grond aangelegd dat als moestuin kan dienen. Verder komen er op het terrein nog een trampoline, een glijbaan en een zandbak te staan.

Elk kind heeft zijn eigen talenten gekregen, op de boerderij staan deze talenten op de voorgrond. Daarnaast willen wij de kinderen ook helpen bij hun beperkingen. Met elkaar maken we doelen en kijken hoe deze behaald kunnen worden. Dit gebeurt op een manier die passend is bij het niveau van het kind en het kind zelf. Door het bieden van veel liefde, geduld, maar ook van structuur en duidelijkheid proberen wij de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Hierbij maken wij gebruik van de Geef me de vijf-methode van Colette de Bruin. Wij zijn een reformatorische zorgboerderij, vanuit onze christelijke identiteit willen wij begeleiding geven aan de cliënten. Op de boerderij hoef je je niet te vervelen. Je kunt de dieren eten geven en de hokken uitmesten. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere klusjes te doen. Zoals hout stapelen, bomen snoeien, in de moestuin werken, peren plukken en nog veel meer. Na al dat harde werken is er nog genoeg tijd om lekker te spelen, binnen of buiten. Hond Snuf vindt het heel leuk als je met hem voetbalt, hij krijgt de bal bijna altijd wel te pakken! Goed om te weten: Caroline is voorheen werkzaam geweest bij een school voor speciaal onderwijs, is opgeleid tot Kindercoach en is momenteel bezig met de opleiding kinderpsychologie en -pedagogiek. Op woensdag wordt er ’s avonds een warme maaltijd bereid en kunnen de kinderen blijven eten.

‘Ik geniet ervan als kinderen doelen bereiken die voor hen onmogelijk leken!’

Caroline de Jong

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:
Wij zijn bezig met het behalen van het landelijke kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien!’.
maart 11, 2021

test 3

final news test
Lees meer
1 2 3
Geen Evenementen
Nieuwe Beerpolder 2,
3329 KJ Dordrecht

Openingstijden
Maandag    x
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag 12:00 19:00
Donderdag x
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 09:00 16:00
Zondag x
Omschrijving
Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking)

Soort zorg
Dagbesteding, Individuele begeleiding
Soort boerderij
Veehouderij, Akkerbouw
Groepsgrootte
Max. 4 tot 5 cliënten per begeleider